Geld is een programma dat in ontwikkeling is om op één plaats inzicht in al uw persoonlijke financiën te krijgen. Enkele doelstellingen voor het programma zijn:

Het programma bevindt zich momenteel nog in de ontwikkelfase. Nog niet alle geplande functionaliteit is onwikkeld, en het programma is nog niet geoptimaliseerd voor snelheid en kan nog bugs bevatten. U kunt het al downloaden, maar er wordt nog geen ondersteuning op geleverd en het gebruik is voor eigen risico! Het kan zijn dat de uiteindelijke productieversie niet compatible is met de huidige versie en dat u uw gegevens opnieuw zou moeten invoeren.

De momenteel geïmplementeerde functionaliteit omvat het volgende:

Screenshots

Download

De huidige versie van Geld is 0.0.9. U kunt het programma hier downloaden. Hier kunt u de wijzigingshistorie van Geld lezen.

Installatie

Omdat het programma nog in de ontwikkelfase is is er nog geen installer voor. De installatie moet nog handmatig gebeuren, maar dat is gelukkig redelijk eenvoudig. De volgende instructies zijn voor Windows; voor andere besturingssystemen zijn de stappen vergelijkbaar:

Om te beginnen is Geld een Java 6 programma. Dat houdt in dat u de Java 6 runtime omgeving nodig hebt om het te kunnen draaien. Om te controleren of u dit al heeft doet u het volgende:

  1. Druk tegelijkertijd op de Windows toets en de letter R
  2. Tik in: cmd en druk op Enter
  3. Tik in: java -version en druk op Enter
Als in stap drie het programma niet gevonden kan worden, of het getoonde versienummer is niet minstens 1.6.0, ga dan naar java.com, download daar de laatste versie en installeer deze.

Installeren van het programma doet u door het ZIP bestand uit te pakken in C:\Program Files. Het uitpakken van een ZIP bestand wordt tegenwoordig door Windows zelf ondersteund, maar u kunt er ook een programma zoals bijvoorbeeld 7-Zip voor gebruiken.

Starten van het programma doet u door te dubbelklikken op het Geld.jar bestand in C:\Program Files\Geld (als u het ZIP bestand daar had uitgepakt). U kunt eventueel een link naar dat bestand maken op uw desktop of in uw Programma's menu om het gemakkelijker te kunnen starten, door het bestand daar naar toe te slepen terwijl u Ctrl en Shift ingedrukt houdt.

Handleiding

Omdat het programma nog in de ontwikkelfase is is er nog geen handleiding voor. Het is echter ontworpen om zo eenvoudig mogelijk in het gebruik te zijn en zichzelf te wijzen voor iemand met ervaring met andere computerprogramma's met een grafische gebruikersinterface. Vergeet niet de menu's te bekijken, en met de rechtermuisknop te klikken om bepaalde functionaliteit te vinden.

Ondersteuning

Omdat het programma nog in de ontwikkelfase is wordt er nog geen ondersteuning voor geleverd, noch voor het programma zelf, noch voor de installatie er van. We willen het echter wel graag horen als u problemen ondervind, of ideeën heeft om het programma handiger of nuttiger te maken! U kunt al uw problemen, klachten, suggesties en ideeën mailen naar .

Als u een foutmelding krijgt stuurt u dan alstublieft ook het geld.log bestand mee. Dit kunt u vinden (in Windows XP) in C:\Documents and Settings\<uw user ID>\Application Data\pepsoft.org\Geld of (in Windows Vista) in C:\Users\<uw user ID>\AppData\Roaming\pepsoft.org\Geld.

Alternatieven

Mocht Geld toch niet voldoen dan zijn er nog andere programma's met vergelijkbare functionaliteit. Hier een overzicht (alleen Nederlandstalige producten zijn opgenomen, en geen Excel spreadsheets):

Gratis & platform-onafhankelijk

Gratis & online

Gratis maar niet cross-platform

Niet gratis

Als een van deze producten u beter bevalt zouden wij graag horen wat u mist in Geld op .

heptavalent-womanish